Over ons

Team MTK

MTK-Gym is een kickboksschool in Amsterdam Centrum, maar heeft zijn wortels in Ashihara karate. Onder leiding van Ali Kaynak, Nederlands en Europees kampioen Ashihara karate, is de school ontstaan rond 1990. In 2002 nam Sadik Kaynak, het broertje van Ali, het geven van de lessen over. In 2007 is de school van richting veranderd en richt zich vanaf dan volledig op kickboksen en het les geven daarin.

Typerend voor MTK-Gym is het vriendelijke, haast broederlijke karakter van de school. Door de multiculturele samenstelling van de leerlingen vinden de trainingen plaats in een gezellige en ontspannen sfeer. Leerlingen weten dit te waarderen en voelen zich snel thuis bij de school.

MTK-Gym begeleidt jongeren naar een betere toekomst en gebruikt daarvoor de sport als instrument. Het sporten versterkt niet alleen de mentale en fysieke conditie; doordat de lessen in groepsverband gegeven worden, leren jongeren naast zelfverdediging ook belangrijke levenslessen zoals: respect, discipline en gelijkwaardigheid. Het promoten van sport onder jongeren voorkomt op actieve wijze overgewicht en geeft de jongeren een stuk zelfverzekerdheid mee, dat goed van pas komt in het dagelijks leven.